Diabeteszorg

Diabetes zorggroep Bommelerwaard
Sinds 1 juli 2010 bestaat de diabetes zorggroep Bommelerwaard. Alle 22 huisartsen in de Bommelerwaard zijn hierbij aangesloten. Het doel is verbetering van de diabeteszorg.
Het percentage van mensen met diabetes is de laatste jaren sterk toegenomen.
Om te leren leven met diabetes en verergering te voorkomen, willen de huisartsen samenwerken. Samenwerken met collega's en samenwerken met u!

Omgaan met diabetes type II
U weet als geen ander hoe het is om te leven met diabetes type II. Het ene moment gaat het goed en het andere moment heeft u behoefte aan begeleiding.
Omdat uw diabetes nooit meer overgaat , is het belangrijk om te weten wat u zelf en een ander voor u kan doen. Vaak zal u behoefte hebben en zal het noodzakelijk zijn meerdere deskundigen te bezoeken voor een zo optimaal mogelijke behandeling.
Een deel hiervan kunt u zelf doen, door het aanpassen van uw leefstijl en daarnaast zullen deskundigen een behandeling met u starten. U staat hierin niet alleen, u wordt begeleid door de deskundigen die daarvoor nodig zijn.

Zorggroep en zorgprogramma
In de Bommelerwaard hebben 22 huisartsen zich per 1 juli 2010 verenigd in een Diabetes Zorggroep. Wij hebben met elkaar en de zorgverzekeraar afspraken gemaakt over de diabeteszorg. Wij willen de zorg graag op een zo hoog mogelijk niveau uitvoeren. Door hier afspraken over te maken en gegevens met elkaar te vergelijken, hebben wij ook het inzicht en de mogelijkheden om de zorg nog verder te verbeteren. Daarnaast worden afspraken gemaakt met diëtisten, podotherapeuten, pedicures, internisten en oogartsen om de afstemming van de zorg beter te organiseren. Uw behandelplan is bij iedereen bekend en kan op die wijze volledig op elkaar worden afgestemd. Het uitgangspunt is dat de kwaliteit van de
aan u geleverde zorg hierdoor verbetert en voor u transparant is.

Wat gebeurt er met uw gegevens?
Uw gegevens worden 4 maal per jaar vergeleken met de gegevens van duizenden andere diabetespatiënten. Dit gebeurt anoniem met als doel de gegevens te vergelijken en verbeterpunten voor de diabeteszorg van de huisartsenpraktijk vast te stellen.

Wat merkt u hiervan?
De diabeteszorg wordt gewoon in onze praktijk verricht, zoals u eerder al gewend was.
De zorg die aan u geleverd wordt, zal door de kwaliteitsbewaking als het goed is nog beter worden. In de toekomst moet u merken dat de afstemming tussen verschillende zorgverleners waarmee u te maken heeft beter is geregeld. Hierbij vragen we ook van u een bijdrage. Indien zorg beter kan, horen we dat graag via het secretariaat van de zorggroep, bereikbaar op telefoonnummer 076-5025621 of via e-mail beterinbommelerwaard@shl-groep.nl.

Wat moet ik doen als ik een vraag of een suggestie heb?
U kunt dan in eerste instantie bij uw huisarts terecht. Indien uw opmerking specifiek de zorggroep betreft, kunt u dit melden bij het secretariaat van de zorggroep.

Wat moet ik doen als ik niet mee wil doen?
Indien u een reden heeft niet in de zorggroep deel te willen nemen, kunt u dit kenbaar maken bij uw huisarts.

Contact

Spoednummer 073-5991350, toets 1
 

Huisartsen Hedel

Dreef 1
5321 GM Hedel
Telefoon:
073-5991350
Receptenlijn:
073-5991350, toets 2
Fax:
073-5994313
www.huisartsenhedel.praktijkinfo.nl
Routebeschrijving >